Over Ons

Home / Over Ons

Wie zijn wij?

Sinds de oprichting in 2008 heeft Voetbal Academie Brabant een naam verworven als voetbal opleider in de breedste zin van het woord. Onze focus ligt op trainen, begeleiden en beter maken van individuele spelers.
Daarnaast leiden we onze trainers op via interne en externe opleidingen en leren we deze te coachen en trainen volgens de methode en visie van Voetbal Academie Brabant. Hierdoor kunnen wij de lat steeds hoger leggen van de individuele speler.

Voetbal Academie Brabant heeft een technisch leerplan ontwikkeld waarbij de individuele speler het verschil maakt, zonder het collectief uit het oog te verliezen. Voetbal Academie Brabant leert deze methode aan spelers van 5 tot 15 jaar en boekt hier keer op keer succes mee. Modern voetbal vraagt een complete benadering en een eenduidige visie.

In dit plan staat precies omschreven hoe wij onze cursisten willen trainen en ontwikkelen. In dit leerplan houden wij rekening met de leeftijd en het talent van ieder individu zodat iedereen op zijn of haar eigen niveau kan trainen. Het is belangrijk dat uw kind veel succeservaringen heeft waardoor het zelfvertrouwen krijgt maar ook voldoende weerstand zodat hij of zij door kan groeien naar een hoger niveau waarbij de weerstanden steeds groter worden. Ons leerplan houden wij continue tegen het licht waarbij wij rekening houden met de nieuwste ontwikkelingen en trainingsmethoden in het voetbal. Naast trendsetter te zijn in opleiden zijn we ook vernieuwend door samen te werken met kennisinstellingen. Samen met hen bedenken en bieden we produkten, diensten, faciliteiten en testen aan om het maximale rendement uit een talent te halen.

Plezier staat voorop bij Voetbal Academie Brabant. Dit dragen onze trainers uit door positieve coaching. Je mag bij ons fouten maken, je mag pingelen, je mag je creativiteit tonen. Onze trainers stimuleren dit zelfs en geven complimenten, ook als een actie een keer niet lukt. Hierdoor zal het vertrouwen van iedere speler groeien en zal hij of zij steeds beter gaan voetballen.

Om heel goed te kunnen voetballen is een uitstekende technische vaardigheid niet voldoende. Het huidige voetbal verlangt multifunctionele spelers die ook beschikken over tactisch inzicht, een goede conditie en een gezonde drive en mentaliteit. Onze trainingen zijn zeer intensief maar zo ingericht dat er voldoende herstel is om steeds sterker te worden. Om dit te bereiken werken wij met specialisten die hierin opgeleid zijn.